Garrucha on upea rannikkokylä Almeríassa. Kuvakaappaus videolta (Youtube/Epic Life Flashes).

Tästä rannikkokylästä löydät Espanjan parhaat katkaravut

Jos kaipaat aitoa meren makua Aurinkorannikolla, Garrucha on vierailun arvoinen löytö.

Tunnin ajomatkan päässä Almerían kaupungista sijaitsee kalastajakylä, jonka keittiötä hallitsee yksi Välimeren arvostetuimmista merenelävistä: punainen katkarapu (gamba roja). Mojácarin ja Roquetasin naapurikylät houkuttelevat matkailijoita rannoillaan ja resort-hotelleillaan, mutta Garruchan vetonaula on gastronomia.

Garrucha on hieman yli 10 000 asukkaan merenrantakaupunki, jonka punaiset katkaravut ovat kookkaita, meheviä ja maultaan poikkeuksellisen intensiivisiä. Katkaravut kalastetaan aivan Garruchan edustalta, ja niitä huutokaupataan avoimessa kalasataman huutokaupassa maanantaista perjantaihin – tapahtuma, joka vetää paikalle niin ravintoloitsijoita kuin uteliaita matkailijoitakin.

Kaupunki tarjoaa kuitenkin paljon muutakin kuin mereneläviä. Kävely Malecónin rantapromenadilla, jonka punavalkoiset laattakivet ja valkoinen Macaelin marmorikaide tekevät siitä erottuvan, on elämys itsessään. Näköala avautuu suoraan kalastussatamaan, ja matkan varrella voi pysähtyä kalastaja- ja siirtolaismonumenteille, tai poiketa katsomaan Neitsyt Carmenin patsasta Playa del Pósiton rannalla.

Päivän kruunaa uintihetki Garruchan yli kilometrin mittaisella hiekkarannalla, joka sopii erityisesti perheille.

Missä punaisia katkarapuja kannattaa syödä?

Yksi suositelluimmista ravintoloista on Boracay Beach, joka sai Repsol-oppaalta “Solete de Verano” -maininnan. Tunnustus annetaan rennoille, laadukkaille ja hyvää tunnelmaa tarjoavien ruokapaikoille, joita suositellaan erityisesti kesänautintoihin. Ravintola sijaitsee Malecónin varrella (nro 19) ja tarjoaa punaisia katkarapuja grillattuna, sitruunalla tai osana runsaita tapaspöytiä. Hintataso on noin 35 €/hlö.

Toinen klassikko on Rincón del Puerto satama-alueella. Tarjolla on mm. katkarapuja valkosipulilla, kampasimpukoita, meriahventa sahramilla, äyriäisriisiä sekä paikallisia erikoisuuksia kuten huevas de Maruca eli kuivattua kalanmätitahnaa. Muita maininnan arvoisia paikkoja ovat Tierra y Mar, La Bokana ja Freiduría Marina.


Lähde: El Mundo

Haluatko syvällisempää tietoa Espanjasta? Tilaa Olé-lehti