Kuva: Shutterstock

Pieni pala Espanjaa joulupöytään – nämä pikkuleivät valmistuvat kotona helposti ja nopeasti

Perinteinen espanjalainen pikkuleipä, joka sopii mainiosti myös suomalaiseen makuun.

Espanjalaiset polvorón-pikkuleivät ovat perinteinen joululeivonnainen, joka tunnetaan murenevasta rakenteestaan ja mietoon mausteisuuteen taittuvasta maustaan. Ne valmistuvat hyvin yksinkertaisista aineksista – jauhoista, mantelista, voista ja tomusokerista – ja taikinaa maustetaan usein kanelilla, sitruunalla tai vaniljalla.

Polvorónit ovat Espanjassa erityisen suosittuja joulun aikaan, ja ne on helppo valmistaa myös kotikeittiössä.

Ainesosat:

  • 150 g vehnäjauhoja
  • 100 g jauhettuja manteleita
  • 150 g tomusokeria
  • 1 rkl kanelia
  • Ripaus suolaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • Puolikkaan sitruunan mehu
  • 100 g pehmeää voita (tai perinteisesti sianrasvaa)
  • Tomusokeria koristeluun

Ohje:

  1. Paahda vehnäjauhoja kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä.
  2. Sekoita kulhossa paahdetut jauhot, jauhetut mantelit, tomusokeri, kaneli, suola ja sitruunankuori.
  3. Lisää joukkoon pehmeä voi ja sitruunan mehu. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  4. Muotoile taikinasta pieniä palloja, litistä kevyesti ja nosta pellille.
  5. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
  6. Paista 170 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes reunat hieman ruskistuvat.
  7. Ripottele pinnalle tomusokeria ja anna jäähtyä täysin.

Oletko jo maistanut näitä espanjalaisia herkkuja?

Resepti: Chefkoch.de

Haluatko syvällisempää tietoa Espanjasta? Tilaa Olé-lehti