Kuva: Shutterstock

Tämä espanjalaisten rakastama resepti keräsi yli 30 miljoonaa katselukertaa – näin teet sen itse

Perinteinen tortilla de patatas hurmaa yksinkertaisuudellaan.

Tortilla de patatas on yksi Espanjan tunnetuimmista perinneruoista. Se kuuluu espanjalaisten arkeen aamiaisesta iltapalaan, ja lähes jokaisella perheellä on oma tapansa valmistaa se. Munakas on myös todella helppo tehdä, ja onnistuu mainiosti jopa ensikertalaiselta.

Tämä resepti on herättänyt suurta kiinnostusta verkossa ja sitä on katsottu yli 30 miljoonaa kertaa.

Ainesosat:

  • 3 perunaa
  • 1 sipuli (valinnainen)
  • 6 kananmunaa
  • suolaa ja pippuria
  • oliiviöljyä (paistamiseen)

Ohje:

  1. Pese ja kuori perunat, ja leikkaa ne noin puolen sentin viipaleiksi. Leikkaa viipaleet vielä puoliksi.
  2. Hienonna sipuli.
  3. Kuumenna oliiviöljy syvällä paistinpannulla miedolla lämmöllä. Lisää perunat (ja sipuli) pannulle ja paista miedolla lämmöllä, kunnes perunat pehmenevät ja saavat kauniin kullanruskean värin.
  4. Nosta perunat esimerkiksi leivinpaperilla peitetylle pellille.
  5. Riko munat kulhoon ja vatkaa kevyesti. Lisää perunat joukkoon ja mausta suolalla (ja pippurilla). Sekoita.
  6. Kuumenna paistinpannu uudelleen ja lisää loraus oliiviöljyä. Kaada munakas pannulle ja tasoita pinta lastalla. Paista miedolla lämmöllä, kunnes reunat alkavat irrota pannusta.
  7. Peitä pannu isolla lautasella, käännä tortilla varovasti ympäri ja liu’uta takaisin pannulle raaka puoli alaspäin. Jatka paistamista muutaman minuutin ajan.

Täydellisen perunamunakkaan salaisuus jakaa mielipiteitä: osa vannoo mehevän, lähes valuvan sisuksen nimeen, kun taas toiset pitävät kunnolla kypsennetystä ja rapsakasta munakkaasta. Molemmat tavat ovat yhtä oikeita – kokeile ja löydä oma suosikkisi.

Kokeile tätä reseptiä ja pian ymmärrät, miksi miljoonat ovat ihastuneet siihen.

Haluatko syvällisempää tietoa Espanjasta? Tilaa Olé-lehti