Kuva: Shutterstock

Täydellinen sangria syntyy näin – kokeile kesän virkistävintä juomaa

Sangrian voi valmistaa niin puna- kuin valkoviinistä.

Hedelmäinen sangria on kesän ehdoton juhlajuoma, joka tuo mukanaan ripauksen espanjalaista aurinkoa. Tämä helppo ja herkullinen resepti on kaikki, mitä tarvitset tehdäksesi täydellisen kannullisen sangriaa ystävien tai oman rentoutumishetken iloksi.

Tämä resepti on juuri sopivan simppeli ja toimii takuulla joka kerta. Juoma kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä, jolloin maut ehtivät tekeytyä täydellisiksi.

Ainekset neljälle:

  • 1 pullo espanjalaista punaviiniä
  • 1 dl appelsiinimehua
  • 1/3 dl brandyä
  • 1/3–1/2 dl triple sec -likööriä
  • 4–6 rkl ruokosokeria (maun mukaan)
  • 1 omena
  • 1 appelsiini
  • 1 mango
  • ½ dl karhunvatukoita
  • ½ dl mustikoita
  • ½ dl mansikoita
Kuva: Shutterstock

Ohje:

  1. Pilko kaikki hedelmät valmiiksi ja siirrä sivuun.
  2. Kaada viini, appelsiinimehu, triple sec ja brandy kannuun.
  3. Lisää sokeri ja sekoita noin minuutin ajan.
  4. Lisää hedelmät ja sekoita vielä kerran.
  5. Peitä kannu ja anna maustua jääkaapissa vähintään 6 tuntia tai mielellään yön yli.
  6. Tarjoile runsaalla jäällä koristeltuna.

Jos punaviini ei ole sinun makuusi, voit tehdä sangrian myös valkoviinistä tai roséesta. Käytä kuivaa valkoviiniä ja korvaa triple sec vaalealla hedelmäliköörillä, kuten persikkaliköörillä. Hedelmiksi sopivat esimerkiksi päärynä, viinirypäleet ja sitrushedelmät.

Lähde: Honest Grup, Honest Foodie

Haluatko syvällisempää tietoa Espanjasta? Tilaa Olé-lehti