
Yli 20 baaria ja 7 juustolaa – Aurinkorannikko valmistautuu suureen juusto- ja viinijuhlaan
Mijasin juusto- ja viinifestivaali palaa – kolme päivää makuja, musiikkia ja tunnelmaa Virgen de la Peñan aukiolla.
Mijasin Plaza Virgen de la Peña täyttyy jälleen viinin ja juuston tuoksuista, kun kaupungissa järjestetään seitsemäs Festival del Queso y el Vino eli juusto- ja viinifestivaali 24.–26. lokakuuta. Tapahtuma on vakiinnuttanut asemansa yhtenä Aurinkonnikon syksyn suosituimmista gastronomisista tapahtumista, jokaa yhdistää paikalliset maut, musiikin ja yhteisöllisen ilmapiirin.
Kolmen päivän aikana yli kaksikymmentä baaria ja seitsemän juustolaa esittelevät tuotteitaan Mijas Pueblon sydämessä. Paikallisten ravintoloiden rinnalla nähdään artesaanijuustojen tuottajia eri puolilta Málagan maakuntaa, jotka tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden maistella alueen parhaita makuja rentoon tahtiin lasi kädessä ja edullisin hinnoin.
Mukana ovat muun muassa baarit Porras, La Plaza, Confusión, Radikal, Arancha, Bartolo, Las Tablitas, La Muralla, Chema, Corte de Autor, Alboka, El Obrador ja Amor a Málaga, sekä juustolat Buleri, Palencia García, El Pastor de El Torcal, Quesos Sierra Sur, Quesos Héctor Olmo, Cabraline ja Quesería El Arquillo.
Musiikkia jokaiseen makuun
Ruoka- ja juomatarjonnan rinnalla lavalla nähdään monipuolinen musiikkiohjelma, joka ulottuu rockista flamencoon ja paikallisiin yhtyeisiin.
Perjantaina 24. lokakuuta ohjelma käynnistyy Alvarock-yhtyeellä klo 14.00, jota seuraavat Remedios Fernándezin tanssiryhmä klo 17.30 ja Mami Curl klo 19.00.
Lauantaina 25. lokakuuta esiintyvät José Lucenan flamencoryhmä klo 12.00, Ben “One Man Thousand Voices” klo 14.00, Nico Sabatini klo 16.00, Naked Covers klo 17.00 ja Los Fabrizzios klo 21.30.
Sunnuntaina 26. lokakuuta festivaalin päättää kaksikko Alejados klo 16.00 ja Alokados klo 19.00.
Mijasin syksyinen juhla herkuille ja yhteisölle
Mijasin juusto- ja viinifestivaali on vuosien varrella muodostunut paikallisen gastronomian ja kulttuurin juhlapäiviksi, joissa yhdistyvät kylähenki, musiikki ja andalusialainen vieraanvaraisuus.
Tapahtumaan on vapaa pääsy, ja sen järjestelyistä vastaa Mijasin kunta yhteistyössä paikallisten yritysten kanssa. Kolmen päivän ajan Virgen de la Peñan aukio muuttuu maistuvaan juhlaan, jossa jokainen suupala ja sävel tuovat esiin Mijasin parhaat puolet – makuja, yhteisöllisyyttä ja aitoa andalusialaista tunnelmaa.
Lähde: Ayuntamiento de Mijas
