Kuva: Google Maps Street View

Lähes 100-vuotias chiringuito on Málagan rantakulttuurin sydän: merelliset herkut ja tunnelma hurmaavat edelleen

Upea klassikko – Chiringuito María on yksi Espanjan ensimmäisistä rantaravintoloista.

Málagan Carretera de Cádizin alueella, Playa de la Misericordian tuntumassa, toimii yksi Espanjan ensimmäisistä rantaravintoloista, joka on säilyttänyt asemansa lähes vuosisadan ajan. Chiringuito María osoitteessa calle Pacífico 51, on ollut paikallinen maamerkki jo yli 90 vuotta ja edelleen pysähdyspaikka niin malagalaisille kuin turisteille.

Historiaa ja merimakua

Perheomisteinen ravintola syntyi vaatimattomasti aurinkosuojaksi viritetyllä kaislakatoksella ja paperiliinoilla, mutta on vuosikymmenten aikana uudistunut. Nykyään se tarjoaa sekä katettua tilaa että terassin, jolta avautuvat näkymät suoraan Välimerelle.

Chiringuito on saanut mainetta erityisesti fritura malagueñastaan eli perinteisestä merenherkkujen lajitelmasta, jota myös Málagan gastronominen akatemia pitää “aidosti mestarillisena”. Yksi klassikoista ovat kuitenkin espetot, puuliedellä grillatut sardiinit, joiden sesonki päättyy syyskuussa.

@decomilona.mlg

Día 4 visitando chiringuitos | En La Misericordia y con 80 años de historia 📍 Chiringuito MaríaC. Pacífico, 51, Málaga A los pies de la mítica Torre Mónica, este chiringuito es uno de los que tiene más historia en la capital. En esta ubicación, se situaba la antigua casa de los abuelos de la ya tercera generación de quienes siguen regentando este chiringuito. Cuando por aquel entonces la Torre Mónica funcionaba como lo que era, la chinenea de la extinta fundición de plomo. Luego se cambiaron de sitio, para volver al chiringuito que es hoy día donde van a hacer 20 años. Empezamos la cena con unas cervezas frías y unas conchas finas al pil pil con buena ensalada de pimientos. El espeto, a 6€, algo mejorable. Había alguna diferencia de cocción entre sardina y sardina. Personalmente nos gustan más saladas. Las frituras impecables. Media de boquerones y media de pulpo. Buena cantidad y bien frito, sin exceso de aceite. Acabamos con un salmonete de 400g espetado, que nos confirmó la buena elección que es siempre este pescado, y lo interesante que siempre resulta pedirlo. Esta cena nos salió por 83€. Con 4 cervezas, 6 platos y buen servicio, que recuerda más a restaurante que a chiringuito. Uuna opción más que interesante de chiringuito en esta zona de Málaga, que a falta de experiencia por parte del espetero, que apenas lleva unos meses en este mundo, diríamos que es uno de los dos chiringuitos que sirve mejor producto en este paseo marítimo. Dónde comer espetos en Málaga Mejores chiringuitos en la misericordia Huelin

♬ Sor Citroën – Profesor Popsnuggle

Monipuolinen merenelävien menu

Chiringuito Marían ruokalistalta löytyy laaja valikoima kalaruokia ja äyriäisiä: boquerones (paistetut sardellit), calamaritos (pienet mustekalat), adobo eli etikassa ja mausteissa marinoitu ja friteerattu kala, mustekala, simpukat, kampasimpukat, grillatut katkaravut sekä salpicón eli äyriäissalaatti, jossa yhdistyvät katkaravut, mustekala, simpukat ja vihannekset vinegrettikastikkeessa. Myös salaatit ja riisiannokset täydentävät tarjontaa. Paikan erikoisuuksiin kuuluvat lisäksi conchas finas -simpukat pil pil -kastikkeessa sekä vaihtelevat päivän erikoisuudet, kuten urta (Välimeren arvostettu ruokakala, joka muistuttaa meriahventa) tai espetado-calamar (vartaisiin grillattu mustekala).

Asiakkaiden arvioita

Google-arvosteluissa Chiringuito María saa keskiarvon 4,1 tähteä yli 1 000 arvostelun pohjalta (1.9.2025). Asiakkaat kehuvat erityisesti espetoja ja boqueroneja, sekä henkilökunnan ystävällistä palvelua. Kritiikkiä on esitetty muun muassa annoskokoja ja juomien hintatasoa koskien.

Aukioloajat ja hinnat

Ikonisen Torre Mónican läheisyydessä sijaitseva ravintola on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 12.00–00.00, sunnuntaisin sulkeutuen jo klo 18.00. Keskimääräinen hintataso on 20–30 euroa per henkilö riippuen annosvalinnoista.

Lähde: El Mundo

Haluatko syvällisempää tietoa Espanjasta? Tilaa Olé-lehti