
Fuengirola hurmaa kesävieraat laadukkaalla kalaruoallaan ja pitkällä rantaviivallaan
Fuengirola on suosittu kohde rannan ja meren herkkujen ystäville.
Fuengirola, yksi Málagan maakunnan rannikkokaupungeista, tunnetaan erityisesti pitkistä hiekkarannoistaan ja korkeatasoisesta ruokatarjonnastaan. Sekä Michelin- että Repsol-oppaat ovat huomioineet kaupungin ravintolat, mikä tekee siitä houkuttelevan kohteen myös ruokamatkailijoille.
Kesäisin kaupungin rantaravintolat täyttyvät nopeasti, ja suosituimpien paikkojen pöydät kannattaa varata etukäteen. Paseo Marítimo Rey de España -rantakadulta löytyy lukuisia historiallisia rantabaareja, joiden ruokalistoilta ei puutu klassikoita: sardiinivartaita, friteerattuja sardelleja ja kalmareita.
Suositut ravintolat: Los Marinos José ja Chiringuito Oasis
Yksi tunnetuimmista ravintoloista on Carvajalin rannalla sijaitseva Los Marinos José. Ravintola tunnetaan vaikuttavasta kala- ja äyriäisvalikoimastaan sekä osittain lasitetusta terassistaan. Michelin suosittelee erityisesti Motrilin merirapuja, Huelvan jättikatkarapuja ja ravintolan kuuluisia punakatkarapuja.
Toinen maininnan arvoinen on Chiringuito Oasis, jota kuvaillaan ”meren äärellä sijaitsevaksi rauhan keitaaksi”. Ravintola tarjoaa muun muassa läpikuultavia katkarapuja, erilaisia riisiruokia ja grillattuja kaloja, kuten puna-ahventa ja merikrottia.
Keskustan ruokavinkit
Fuengirolan keskustassa Repsol-opas nostaa esiin Casa Colónian, joka sijaitsee Plaza de los Chinorros -aukiolla. Ravintola tunnetaan laadukkaista raaka-aineistaan ja ystävällisestä palvelustaan. Keittiömestari Diego Gallegos (Sollo) suosittelee sitä erityisesti ruoan laatua arvostaville.
Cocktailien ystäville Gallegos vinkkaa myös Speakeasy Jazz Club & Cocktails -baarista, jonka hän arvioi tarjoavan Fuengirolan parhaat cocktailit.
Fine dining -kokemus ja omaa tuotantoa
Gourmet-ruoan etsijöitä palvelee Michelin-tähdellä palkittu Sollo-ravintola, joka sijaitsee Reserva del Higuerónin alueella. Ravintola tarjoaa modernin fine dining -elämyksen, jossa hyödynnetään akvaponista viljelyä – yhdistelmää kalankasvatuksesta ja vihannesviljelystä.
Keittiömestari Gallegos käyttää 90-prosenttisesti omaa tuotantoa: jokikaloja ja vihanneksia kasvatetaan symbioottisessa ympäristössä ravintolan omissa tuotantotiloissa. Maistelumenu yhdistää Välimeren ja eteläamerikkalaiset maut moderneilla, tasapainoisilla annoksilla.
Lähde: El Español
