
Uusi ruokafestivaali Bocata Fest valtaa Fuengirolan – luvassa huippukokkien makuja ja kesäillan tunnelmaa
Ensimmäinen Bocata Fest -ruokafestivaali kokoaa yhteen huippukokit ja gourmet-leivät.
29.–30. elokuuta järjestettävä Bocata Fest esittelee seitsemän tunnetun keittiömestarin suunnittelemia gourmet-leipiä, joita ei ole saatavilla missään muualla. Fuengirolan ikoninen Sohailin linna toimii tapahtuman näyttämönä, ja festivaalista on tarkoitus tehdä jokavuotinen perinne.
Mukana ovat muun muassa Diego René (Beluga), Reyna Traverso (Taquería Ensenada), Mariano Rodríguez (EME de Mariano), Daniel García Peinado (Bien Frito), Daniela Romero (Alma Playa) ja Mario Céspedes (Ronda 14). Lisäksi perjantain erikoisvieraana nähdään Michelin-tähdellä palkittu Diego Gallegos (Sollo), joka tarjoilee vain tuona iltana ainutlaatuisen erikoisleipänsä.
Tarjolla laaja makujen kirjo
Festivaalin leipävalikoima on monipuolinen. Esimerkiksi Diego René tarjoilee BBQ-ribseillä täytettyä briossia, ja Reyna Traverson luomus on gluteeniton torta ahogada birria-naudalla. Diego Gallegosin versio on pastrami club -leipä. Lisäksi tarjolla on muun muassa:
- Revittyä naudanlihaa, mojo-kastiketta, kypsytettyä vuohenjuustoa ja mangochutneytä – García Peinado
- Chrystal-chiapatta chicharróneilla, tryffelillä ja payoyo-juustolla – Daniela Romero
Festivaalialueella on tarjolla myös kansainvälistä katuruokaa, kuten meksikolaisia cochinita pibil -quesadilloja, tequeñoja ja arroz chaufaa. Makeaa puolestaan tarjoavat paikan päällä valmistettavat Brownie & Olive -leivokset, jotka on tehty ekstra-neitsytoliiviöljystä.
Musiikkia, markkinoita ja kilpailuja
Ruokatarjonnan lisäksi Bocata Fest tarjoaa musiikkia ja muita elämyksiä. Fundación Unicajan lavalla kuullaan livekonsertteja molempina iltoina. Perjantaina esiintyy málagalainen Adriana Rogan, ja ilta päättyy DJ-settiin. Lauantaina lavan valtaa Free Soul Band sekä diskoklassikoita esittävä Funkorama-yhtye Granadasta.
Tapahtumassa järjestetään yleisöäänestys parhaasta leivästä, ja osallistujien kesken arvotaan gastronomisia palkintoja. Lisäksi linnan ulkopuolelle rakentuu markkina-alue, jossa myydään paikallista muotia ja käsitöitä.
Gastronomia osana kaupungin strategiaa
– Bocata Fest heijastaa täydellisesti sitä, mitä haluamme kaupungiltamme: modernia, elävää ja laadukasta kulttuuri- ja vapaa-ajan tarjontaa, jossa gastronomia vahvistuu matkailun ja talouden moottorina, Fuengirolan pormestari Ana Mula totesi tapahtuman julkistustilaisuudessa. Hän lisäsi uskovansa, että festivaalista tulee uusi perinne.
Tapahtuman järjestää GastronÓmico yhteistyössä Fuengirolan kaupungin, Málagan lääninhallituksen (Sabor a Málaga), ARS Impresoresin ja Comercon kanssa.
Lähde: Ára Costa del Sol
