Kuva: Shutterstock

Kesän viilein uimapaikka yllättää kirkkaudellaan ja luonnonrauhallaan

Tämä Andalusian kohde valloittaa niin valokuvaajat kuin seikkailijat.

Cueva del Gato (”Kissaluola”) sijaitsee Benaojánin kunnassa Andalusian Málagan maakunnassa. Luolan juurella levittäytyvä Charco Frío (”Kylmä allas”) on tunnettu erityisen kirkkaasta vedestään ja jäätävästä lämpötilastaan. Alue kuuluu Sierra de Grazalema -luonnonpuistoon ja on julistettu Andalusian luonnonmuistomerkiksi.

Kohteeseen pääsee MA-7401-tietä pitkin Ronda–Benaoján-reittiä, jonka epätasaiset osuudet vaativat tarkkaa nopeusrajoitusten noudattamista. Autoilijoiden tulee pysäköidä tien varrella sijaitsevalle soraparkkipaikalle. Pääsymaksu alueelle on yksi euro, ja maksu suoritetaan tasarahalla.

Polku laskeutuu joen varteen

Parkkipaikalta laskeudutaan jyrkkää polkua pitkin Guadiaro-joen sillalle. Reitti vaatii varovaisuutta, sillä polku voi olla liukas erityisesti sopimattomilla jalkineilla. Paluumatka kuljetaan samaa reittiä. Vaihtoehtoisesti alueelle pääsee noin kahden kilometrin pituisella kävelyreitillä Estación de Benaojánin kylästä.

Charco Fríon vesi tulee Gaduares- eli Campobuche-joesta, joka virtaa maanalaisen reitin kautta. Altaan kirkkaassa vedessä voi nähdä kaloja ja nauttia luonnonrauhasta, mutta uiminen vaatii rohkeutta – vesi on kylmää keskikesälläkin. Altaassa on myös äkillinen syvennys, ja se on syvä myös kokeneille uimareille.

Alueella saa uida, mutta hyppiminen veteen, leiriytyminen, tulenteko, kasvien karsiminen ja luolaan meneminen on kielletty. Luonnonpuiston suojeluarvot menevät turistikäytön edelle.

Vinkkejä kävijöille

Vilkkain vierailuaika on heinä- ja elokuussa, jolloin paikalle kannattaa saapua ajoissa sekä parkkipaikan että hyvän lepopaikan varmistamiseksi. Läheisistä ravintoloista saa kohtuuhintaista ruokaa, tai alueelle voi tuoda myös omat eväät. Suosittuja ruokapaikkoja ovat muun muassa Venta Cueva del Gato, El Gato Verde sekä ekohotellin ravintola.

Lähde: Sur in English

Haluatko syvällisempää tietoa Espanjasta? Tilaa Olé-lehti