
Matkalla Almeríaan? Poikkea tunnelmalliseen tavernaan
Viiniä, käsin tehtyjä herkkuja ja hitaita hetkiä Cabo de Gatan luonnonpuistossa
Níjarin Las Hortichuelasin kylässä, keskellä Cabo de Gatan luonnonpuistoa, sijaitsee Tasca – pieni mutta persoonallinen taverna. Ravintolassa ei ole liesiä, ja kaikki ruoat valmistetaan kokonaan ilman tulta – tarjolla on kylmiä ja kevyesti lämmitettyjä annoksia, kuten marinoituja simpukoita, tuoreita äyriäisiä, artesaanijuustoja ja huolella valittuja säilykkeitä.
Tasca avattiin jouluna 2024 vanhaan valkoiseen taloon, jonka sisustuksen suunnitteli ravintolan perustaja, sisustussuunnittelija Gustavo Duarte. Pihalla on vain viisi pöytää, ja sisätila toimii osin taidegalleriana. Keittiössä työvälineet rajoittuvat voileipägrilliin ja kaasupolttimeen.
Aidot raaka-aineet, rehelliset maut
Tascan listalla on maksimissaan kymmenen annosta, jotka vaihtuvat sesongin mukaan. Esimerkiksi:
- Tonnikalaviipaleet paahdettujen paprikoiden kera (15 euroa)
- Kauden simpukat kotitekoisessa marinadissa (15 €)
- Perunasalaatti Garruchan punaisilla katkaravuilla (16 €)
Lisäksi tarjolla on valikoima luomuviinejä pieniltä eurooppalaisilta tuottajilta – ei olutta, ei limsoja; vain viiniä ja suodatettua vettä.
– Keskitymme pieniin tuottajiin ja puhtaaseen, lisäaineettomaan ruokaan. Tavoitteena on nollahävikki, Duarte painottaa.

Tasca on avoinna maaliskuussa perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin klo 13–18. Pääsiäisestä alkaen aukioloja laajennetaan, ja kesällä taverna siirtyy iltapainotteiseen palveluun.
Osoite: Bretones 2, El Estanco, Hortichuelas Bajas, Níjar (Almería)
Keskihinta: 30–35 € per henkilö
Lähde: El País
