Kuva: Canva

Primavera laajenee Málagaan – huippuluokan pizzeria rantakadun varrella

Fuengirolasta tunnettu Primavera on avannut uuden ravintolan Málagan rantakadulle. Ravintola nousi viime vuonna kansainväliselle Top50 Pizza World -listalle ainoana málagalaisena edustajana.

Belgialais-italialaisten Van de Vyverin veljesten omistama Primavera on tunnettu pitkälle kehitetystä juuritaikinastaan ja tuoreista, paikallisista raaka-aineista valmistetuista pizzoistaan. Nyt pizzeria on laajentanut toimintaansa avaamalla uuden toimipisteen Málagan Carretera de Cádiziin, osoitteeseen Calle Pacífico 29.

28 vuoden kokemus pizzanvalmistuksesta

Primavera perustettiin vuonna 1997, aluksi bistrona, mutta siirtyi pian pizzan tarjoamiseen asiakastoiveiden myötä. Olivier ja Laurent Van de Vyver ovat olleet vetovastuussa ravintolasta noin 15 vuoden ajan, kehittäen sitä vahvasti luomupohjaiseen suuntaan.

Málagan ravintola sijaitsee 150 neliömetrin tilassa, jossa on lisäksi 70 neliömetrin terassi. Uuden toimipisteen avaamisen myötä ravintola työllistää kymmenen uutta työntekijää. Ravintola on avoinna päivittäin, tiistaita lukuun ottamatta, klo 13–23 ilman taukoja.

Sama laatutaso, pienempi keittiö

Málagan toimipisteen ruokalista on hieman Fuengirolan ravintolaa suppeampi keittiötilan vuoksi, mutta se tarjoaa edelleen 13 erilaista pizzaa sekä kuukausittain vaihtuvan erikoispizzan. Pizzojen valmistuksessa käytetään samoja, laadukkaita raaka-aineita: jauhot tulevat Coínista ja vihannekset Málagan alueen viljelijöiltä.

Olemme jo pitkään halunneet laajentua Málagaan, koska se on meille todella tärkeä kaupunki, veljekset kertovat. Aluevalinta päätyi Carretera de Cádiziin sen vilkkaan jalankulkuliikenteen ja suuren asukasmäärän vuoksi.

Kansainvälistä tunnustusta ja laajentumissuunnitelmia

Primavera sai viime vuonna merkittävää kansainvälistä tunnustusta pääsemällä mukaan Top50 Pizza World -listalle, jossa se oli ainoa Málagassa toimiva pizzeria. Ravintola sai lisäksi ’Excellence’-luokituksen ja kuuluu seitsemän parhaan andalusialaisen pizzerian joukkoon listalla.

Málagan kaupunki oli luonnollinen valinta ensimmäiseksi laajennuskohteeksi, koska monet Fuengirolan asiakkaistamme ovat kotoisin juuri Málagasta, veljekset toteavat. Heidän mukaansa vastaanotto on ollut erittäin positiivinen, ja lisää toimipisteitä on jo suunnitteilla.

Kestäviä valintoja ja italialaisia vaikutteita

Primavera panostaa paitsi makuun, myös kestävyyteen. Päivän raaka-aineet haetaan tuoreina lähituottajilta tai suoraan italialaisilta toimittajilta. Luomujauhoista ja juuritaikinasta valmistetut pizzat ovat kevyitä ja helposti sulavia. Ravintolan valikoimassa korostuvat tomaattipohjaiset punaiset pizzat, kuten klassinen margarita ja amerikkalaistyylinen pepperoni. Lisäksi tarjolla on laaja ja harkittu viinilista.

Lähde: diariosur.es

Haluatko syvällisempää tietoa Espanjasta? Tilaa Olé-lehti