wikimedia commons

Espanjan ainutlaatuisimpia ravintoloita

Tässä ovat sijainnit, suositukset hyvistä ruoista sekä hinta-arviot näissä ravintoloissa… ja tulet todennäköisesti ilahtumaan!

Repsol-opas 2025 on lisännyt pitkälle listalleen suositeltuja ja palkittuja ravintoloita myös valikoiman ainutlaatuisia ravintoloita, jotka houkuttelevat ruokailijoita ympäri Espanjaa. Nämä pienet, usein nuorten lahjakkuuksien johtamat projektit täyttävät gastronomian aukon alueilla ympäri maata. Ne tuovat raikasta tuulahdusta ja tarjoavat erinomaista vastinetta rahalle samalla, kun ne loistavat gastronomisessa maailmassa.

Ravintoloiden hinnat alkavat 40 eurosta houkutellakseen niin paikallisia kuin turisteja, jotka usein tekevät matkoja päästäkseen näihin paikkoihin.

Tässä ovat 10 ravintolaa, jotka ovat saaneet Repsolin ”sol” (aurinko) -palkinnon tänä vuonna.

Mendi Goikoa Bekoa
Tämä vanha baskilainen maatila, joka on rakennettu Mount Anboton juurelle vuonna 1745, on saanut uuden elämän kokki Jon Yurrebason johdolla. Mendi Goikoa Bekoa tarjoaa nykyaikaisen tulkinnan perinteisistä baskilaisista resepteistä, käyttäen paikallisia tuotteita ja valmistamalla ikonisia ruokia, kuten Guernica-paprikaa, turskankokotxia ja grillattuja lihoja ja kaloja.
Keskihinta: 60+ euroa.

Casa Rubén
Casa Rubén avattiin vuonna 1987 perheravintolana, joka tarjosi helppoa ruokaa Aragonian Pyreneillä. Toisen sukupolven kokki Rubén Coronas keskittyy paikallisiin raaka-aineisiin ja perinteisiin ruokiin asiakkaitaan varten. Hänen erikoisuuksiinsa kuuluvat vasikanpadat ja sterletti-kanelonit.
Keskihinta: 60+ euroa.

Marmurio do Rio
Kokki Luis Morenon johdolla Marmurio do Rio tarjoaa tyypillistä galicialaista ruokaa luovalla twistillä. Suositeltuja ruokia ovat muun muassa caldeirada de arroz (riisikeitto) ja riistan reseptit, kuten jänis-kanelonit.
Keskihinta: 60+ euroa.

La Casa de Manolete Bistró
Juanjo Ruiz ja Reme Romero ovat herättäneet eloon tämän Cordoban palatsin, joka oli kuuluisa härkätaistelija Manoleten koti. Se on todella ainutlaatuinen tila, joka on saanut Repsolin oppaalta tittelin ”kaupungin elegantein ravintolan”. La Casa de Manolete Bistró keskittyy Cordoban keittiöön, jossa on ripaus ranskalaisia vaikutteita ja gourmet-tuotteita, kuten punaisia katkarapuja, mustekalaa, punaista tonnikalaa, häntää ja kyyhkyä.
Keskihinta: 35-60 euroa.

Silbo Gomero
Kanarialainen kokki Braulio Simancas on ylpeä tavernastaan Silbo Gomero. Menu tarjoaa herkullisia ruokia kohtuulliseen hintaan. Suosittuja ruokia ovat muun muassa paahdetut paprikat korianterilla ja suolattujen kalliokaloiden pil-pil, pavut chorizolla ja kuivattu kaulanahka tai turskan confit, punainen mojo beurre blanc ja korianteri mojo.
Keskihinta: Jopa 50 euroa.

Narea
Narea, joka sijaitsee yhdellä parhaista panoraamanäkymistä Vejer de la Fronterassa, on pariskunnan Jaime Batistan ja Alejandra Gniscin luomus. He tarjoavat perinteistä Cadizin keittiötä kansainvälisin vivahtein, kuten skate kala värjätyssä rasvassa, Cadiz-tyylinen hirvi ja Creole Pithivier ankan ja foie grasilla.
Keskihinta: 60+ euroa.

Alberca
Alberca on toiminut Trujillossa (Cáceres) vuodesta 1997, ja chef Mario Clemente on ansainnut paikkansa Repsolin oppaassa Extremaduran keittiön uudella näkemyksellään. Menu yhdistää historian ja innovaation, ja siinä on ruokia, jotka muistuttavat Clementeä äitinsä migasista ja tulesta, joka on osa tämän alueen DNA:ta.
Keskihinta: 35-60 euroa.

Estirpe
Yecla (Murcia) sijaitsee Castilla-La Manchan, Murcian ja Valencian rajalla. Itseoppinut kokki Juan Azorín ja hänen kumppaninsa Ana Sánchez hyödyntävät alueen kulttuurista ja gastronomista perintöä luodakseen alueen raikkaimpia gastronomisia ehdotuksia: Estirpe. Ruoat ovat inspiroituneita paikallisesta maisemasta ja perinteistä, yhdistäen parhaat raaka-aineet, kuten La Vega del Seguran vihannekset, Murcian chato -lihan, riistan, sienet ja kalat sekä Santa Polan kalatukkujen äyriäiset. Menu vaihtuu sesongin mukaan.
Keskihinta: 40-60 euroa.

Anhelo
Tämä pieni ravintola Castellónissa on tullut Repsolin tuomariston suosikiksi. Kokki Cristian Granero, jonka tasapaino ja tarkkuus ovat peräisin hänen leipomo- ja leivonnaisalan taustastaan. Hänen asiakkaitaan ihastuttavat muun muassa skate ”suquet” -kastikkeessa ja gnocchit ”beurre blanc” -kastikkeessa, jotka ovat saaneet inspiraationsa Graneron isoäidin ruokaohjeista.
Keskihinta: Jopa 35 euroa.

Cocina con Mimo
Leónin San Marcelon aukion läheisyydessä Javier del Blanco johtaa yhtä kaupungin ”kapinallisimmista” ravintoloista. Cocina con Mimo avattiin vuonna 2022, ja sen kokki on soveltanut luonteenomaisia luonteenpiirteitään ja tekniikkaansa emblemattisiin raaka-aineisiin, kuten cecinaan ja Mansillan tomaattiin, sekä perinteisiin ruokiin, kuten cocidoon tai lohikeittoon.
Keskihinta: Jopa 35 euroa.

Lähde: surinenglish.com

Haluatko syvällisempää tietoa Espanjasta? Tilaa Olé-lehti