
Herkulliset rapuleivät avocadolla
Nämä rapuleivät yhdistävät valkosipuliset katkaravut ja kermaisen avokadon täydellisesti! Värikkäät ja täyteläiset maut tekevät tästä herkkupalasta täydellisen valinnan vaikka illanistujaisiin tai nopeaksi lounaaksi.
Ainekset:
- Patonkia
- Loraus oliiviöljyä
- 4 valkosipulin kynttä
- (Tuoretta chiliä, halutessasi)
- Katkarapuja (1–2 per leipäviipale, rapujen koon mukaan)
- Ripaus savupaprikaa
- Suolaa ja pippuria maun mukaan
- 1 kypsä avokado
- 1/2 limeä puristettuna tai 1 rkl limemehua
- Korianteria
- Chilihiutaleita
Valmistusohjeet:
- Valmistele patonki:
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Viipaloi patonki ja sivele viipaleet oliiviöljyllä. Paahda viipaleita uunissa noin 5–7 minuuttia, kunnes ne saavat kauniin ruskean sävyn. Siirrä syrjään odottamaan. - Tee avokadolevite:
Muussaa avokado haarukalla kulhossa ja sekoita joukkoon limemehu. Mausta seos suolalla ja pippurilla, ja lisää lopuksi hienonnettu korianteri. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa. - Kypsennä katkaravut:
Kuumenna loraus oliiviöljyä pannussa keskilämmöllä. Lisää puristetut valkosipulinkynnet ja kuullota hetki, varoen, ettei valkosipuli pala. Lisää katkaravut pannulle ja mausta savupaprikalla, suolalla ja pippurilla. Paista katkarapuja noin minuutin ajan kummaltakin puolelta ja poista pannu levyltä.- Jos käytät tuoreita katkarapuja: Paista katkarapuja 2–3 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat saaneet kauniin vaaleanpunaisen värin.
- Vinkki! Jos haluat lisää potkua, lisää pannulle tuoretta viipaloitua chiliä.
- Kokoa leivät:
Levitä paksu kerros avokadolevitettä paahdetuille patonkiviipaleille. Asettele päälle katkaravut ja ripottele päälle chilihiutaleita ja korianteria.
Nauti heti!
