
Hyvää sangriaa vain muutamasta raaka-aineesta: Hyvää, edullista ja raikasta
Sangria on espanjalainen viinipohjainen klassikkojuoma, jonka juuret ulottuvat jopa antiikin aikoihin saakka.
Sen tarkka alkuperä on epäselvä, mutta juoman uskotaan saaneen vaikutteita roomalaisilta, keskiaikaisilta kauppiailta sekä espanjalaisilta viinituottajilta.
Sangria nykymuodossaan
1700–1800-luku: Espanjalaiset alkoivat valmistaa virallisesti punaviiniin pohjautuvia hedelmäjuomia. Nimitys ”sangria” (esp. ”verenvuoto” tai ”verinen”) viittaa juoman tummaan väriin.
1800-luku ja kolonialismi: Sangria tuli suosituksi Latinalaisessa Amerikassa, kun espanjalaiset siirtolaiset toivat mukana omia juomiaan. Myös brittiläiset ja ranskalaiset kiinnostuivat tästä juomasta, ja siitä tuli suosittu Keski-Euroopassa.
Sangriasta voi valmistaa helpon version
Helppo sangria colasta ja punaviinistä syntyy nopeasti muutamalla raaka-aineella. Pahimmassa tapauksessa sangriaa muistuttavan juoman saa yhdistämällä ainoastaan Colan ja punaviinin.
Helppo sangria
Ainekset:
- 1 pullo (750 ml) punaviiniä
- 5 dl kolajuomaa
- 2 appelsiinia (viipaloituna)
- 1 sitruuna (viipaloituna)
- Jäitä
- Halutessa: tilkka brandya tai rommia (n. 4 cl)
Ohjeet:
- Kaada punaviini isoon kannuun.
- Lisää viipaloidut appelsiinit ja sitruuna.
- Kaada joukkoon kolajuoma ja halutessasi brandy tai rommi.
- Lisää runsaasti jäitä ja sekoita kevyesti.
- Anna maustua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia, jotta maut sekoittuvat.
- Tarjoile kylmänä ja nauti!
Lähde: vinepair.com
