Kuva: Shutterstock

Málaga isännöi seuraavaa Michelin-tähtien julkistustilaisuutta Espanjassa

Arvostettu palkintogaala järjestetään seuraavan kerran Málagassa, kiitos alueen viranomaisten ja huippuravintoloiden vahvan yhteistyön.

Málaga on valittu isännöimään vuoden 2025 Michelin-gaalaa, jossa palkitaan Espanjan parhaat ravintolat ja keittiömestarit. Tapahtuman järjestämiseen ovat sitoutuneet Andalusian itsehallintoalueen hallinto, Málagan kaupunginvaltuusto sekä provinssin viranomaiset. Tilaisuus tuo Costa del Solin pääkaupunkiin kansainvälisiä huippukokkeja ja alan vaikuttajia.

Miljoonaluokan panostus Michelin-gaalan saamiseksi

Päätös järjestää palkintogaala Málagassa on seurausta pitkästä hakuprosessista, jonka taustalla on kolmen tahon yhteistyö. Andalusian aluehallinto (Junta de Andalucía) tukee tapahtumaa lähes 500 000 eurolla, kun taas Málagan kaupunginvaltuusto ja provinssihallinto (Diputación) osallistuvat kumpikin 250 000 euron panoksella.

Vaikka Michelin ei ole vielä virallisesti vahvistanut kaupunkia tapahtumapaikaksi, se on kuvannut Málagaa ”upeaksi matkakohteeksi”.

Málagan vahva gastronominen asema ratkaisi valinnan

Málagan maakunnassa toimii yhdeksän Michelin-tähdellä palkittua ravintolaa, joilla on yhteensä yksitoista tähteä. Bardal ja Skina ovat kahden tähden ravintoloita, kun taas Blossom, José Carlos García, Sollo, Kaleja, Messina, Back ja Nintai ovat saaneet yhden tähden. Tällä tähtimäärällä Málaga sijoittuu Espanjan yhdeksänneksi palkituimmaksi maakunnaksi.

Maakunnan kulinaarinen maine ja jo entuudestaan palkitut ravintolat vaikuttivat ratkaisevasti Michelin-oppaan päätökseen valita Málaga gaalan isäntäkaupungiksi.

Tapahtuma tuo näkyvyyttä ja matkailijoita

Michelinin mukaan gaalan vaikutus medianäkyvyyteen ja alueen markkinointiarvoon on noin 30 miljoonaa euroa. Tilaisuuteen osallistuu satoja vieraita, mukaan lukien kaikki Espanjan kahden ja kolmen tähden ravintoloiden keittiömestarit, kansainvälisiä huippukokkeja sekä kotimaisia ja ulkomaisia toimittajia.

Ranskalainen opas ei paljasta ennakkoon, mitkä ravintolat saavat tähtiä, mutta alan sisällä tehdään usein oikeansuuntaisia arvioita. Tällä kertaa odotukset kohdistuvat erityisesti Marbellassa sijaitsevaan Skina-ravintolaan, joka on ollut ehdolla kolmannelle tähdelle jo kahtena peräkkäisenä vuonna.

Salaperäiset arvioijat ja tiukat kriteerit

Michelin-tähdet jaetaan tiukkojen arviointikriteerien pohjalta: huomioon otetaan raaka-aineiden laatu, makujen tasapaino, tekninen osaaminen, keittiömestarin persoonallinen kädenjälki sekä kokonaiskokemus. Arviointityötä tekevät anonyymit tarkastajat, jotka ovat usein ravintola-alan entisiä ammattilaisia ja toimivat ryhmänä.

Lähde: surinenglish.com

Haluatko syvällisempää tietoa Espanjasta? Tilaa Olé-lehti