Tuhannet työmatkalaiset raivoissaan viivästyksistä – Rondan ja San Pedron välistä tietä korjataan nyt seitsemänä päivänä viikossa

Suunnitelma avata myrskyn runtelema tie vasta elokuussa on herättänyt kiivasta kritiikkiä.

Andalusian aluehallinto pyrkii avaamaan Rondan ja San Pedro de Alcántaran välisen tien (A-397) suunniteltua aikaisemmin. Tien korjaustöitä vauhditetaan kaksinkertaistamalla työvoima, ja työt jatkuvat nyt myös viikonloppuisin. Tällä viikolla on luvassa lisätietoja aikatauluista.

Tie suljettiin maaliskuun alussa Jana-myrskyn aiheuttamien vakavien vaurioiden jälkeen. Alkuperäisen arvion mukaan yksi ajokaista saataisiin auki elokuussa ja lopullinen valmistuminen siirtyisi syksylle. Nyt edistystä on saatu nopealla tahdilla, ja rinteeseen romahtaneita massoja on jo alettu poistaa.

Lisää työntekijöitä ja raskasta kalustoa työmaalle

Viime sunnuntaina Andalusian liikenneministeriö kertoi, että työmaalla ahkeroi nyt 15 hengen tiimi, joka koostuu maanrakennustyöntekijöistä ja korkeanpaikantyön ammattilaisista. Lisäksi käytössä on 200 tonnin nosturi, jolla on päästy työskentelemään jopa sadan metrin korkeuteen sortuma-alueella. Tällä viikolla työvoimaa lisätään edelleen noin 20 henkeen.

Tien korjaus on teknisesti erittäin vaativa hanke jyrkässä maastossa, jossa työt on aloitettava turvallisuuden takaamiseksi rinteestä ennen varsinaisen tien korjausta. Aluehallinnon mukaan kaikki mahdolliset resurssit on nyt otettu käyttöön, jotta korjaukset saadaan valmiiksi mahdollisimman nopeasti ja turvallisesti.

CharryTV Rondan reportaasi Rondan tragediasta (Youtube).

Vaikutukset alueelle merkittäviä

Tien sulkeminen on aiheuttanut merkittäviä liikenneongelmia vaihtoehtoisilla reiteillä sekä taloudellisia tappioita Rondan alueella. Tuhannet Rondasta esimerkiksi Marbellaan päivittäin kulkevat työntekijät joutuvat varaamaan työmatkoihinsa moninkertaisen ajan normaaliin verrattuna, ja osa on joutunut muuttamaan tilanteen vuoksi tai lopettamaan työnsä.

Lähde: Junta de Andalucía

Haluatko syvällisempää tietoa Espanjasta? Tilaa Olé-lehti