Kuva: Shutterstock

Espanjan rakastetuimpiin kuuluva herkku onnistuu helposti myös kotikeittiössä

Churrot ovat monen Espanjaan suuntaavan matkailijan toivelistalla.

Churrot ovat perinteinen espanjalainen herkku, jota voi ostaa kahviloista ja erityisistä churro-kojuista eli churreríoista. Näitä friteerattuja taikinatikkuja valmistetaan ja nautitaan tuoreina monilla Espanjan seuduilla, ja ne ovat osa arkea niin kaupunkien aukioilla kuin sivukaduilla.

Churrot tarjoillaan vastapaistettuina ja lämpiminä. Niiden rinnalle kuuluu usein kuppi täyteläistä suklaajuomaa, joka muistuttaa koostumukseltaan ennemmin vanukasta kuin kaakaota. Rapean churrona pehmeän, lämpimän suklaan yhdistelmä tekee tästä klassikosta erityisen houkuttelevan makuelämyksen.

Ainekset:

  • 2½ dl vettä
  • 90 g voita (
  • 3 rkl sokeria
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 2 tl vaniljauutetta tai 1 rkl vaniljasokeria
  • Kasvi- tai rypsiöljyä (paistamiseen)

Kanelisokeriin:

  • 2½ dl sokeria
  • 2 rkl kanelia
@eman_inthekitchen

Ramadan Day 10 ✨🌙Homemade Churros These crispy on the outside and soft on the inside churros—perfect for any occasion! To get started, you’ll need basic ingredients like flour, water, sugar, and cinnamon. The process is simple and fun! Mix everything together until smooth, then pipe the dough into hot oil for frying. Once they’re golden brown, toss your churros in a mixture of sugar and cinnamon. They’ll be irresistible! You can serve them with chocolate sauce or dulce de leche for dipping. ——Ingredients—— 1 cup water 6 tablespoons unsalted butter 3 tablespoons sugar 1 cup all purpose flour 2 eggs 2 teaspoons vanilla extract Vegetable or canola oil ——Cinnamon Sugar Ingredients—— 1 cup sugar 2 tablespoons cinnamon 1. Make the churro dough— Add 1 cup water, 3 Tablespoons granulated sugar, and 6 Tablespoons butter into a medium pan over medium-high heat. Bring to a gentle simmer. Stir in the flour all at once. Reduce the heat to low and stir, using a wooden spoon, vigorously until the mixture forms a ball and begins to pull away from the pan. 2. Transfer batter into a mixing bowl Let cool down for about 10 minutes. 3. Add in the eggs, vanilla extract and turn on the mixer and beat until mixture comes together and smooth. 4. Spoon the churro dough into a piping bag fitted with a large star-tip. 5. Cinnamon sugar mixture— Mix together the sugar and cinnamon and set it aside. 6. Into a large pot pour oil to come halfway up sides. Heat over medium-high heat. Holding piping bag a few inches above oil, carefully pipe churros into 5-6 inch long ropes. Using kitchen scissors, cut off dough from piping bag. 7. Working in batches, fry churros, turning as needed, until golden brown, 5-6 minutes. Using a tong remove churros out from the oil and on to a plate lined with paper towel. Once all removed from oil, Immediately roll churros in cinnamon sugar, then transfer to a plate. 8. Serve with Nutella, chocolate sauce or dulce de leche. #homemade #churros #ramadanday10 #easyrecipe #churrosrecipe #yummy #foodie #ramadanvibes #dessert #ideas #tiktokfood #homecooking #foodtiktok #recipe

♬ original sound – Eman Neamat

Valmistus:

  1. Laita vesi, voi ja sokeri keskikokoiseen kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä, kunnes seos kiehahtaa kevyesti.
  2. Lisää vehnäjauhot kerralla ja alenna lämpö matalalle. Sekoita voimakkaasti, kunnes taikina muodostaa pallon ja irtoaa kattilan reunoista.
  3. Siirrä taikina kulhoon ja anna jäähtyä noin 10 minuuttia.
  4. Lisää kananmunat ja vaniljauute (tai vaniljasokeri). Vatkaa sähkövatkaimella, kunnes taikina on tasaista ja sileää.
  5. Lusikoi taikina pursotinpussiin, jossa on suuri tähtitylla.
  6. Sekoita sokeri ja kaneli kulhossa. Laita sivuun odottamaan.
  7. Kaada öljyä isoon kattilaan niin, että sitä on noin puoliväliin asti. Kuumenna keskilämmöllä.
  8. Pidä pursotinpussia muutaman sentin päässä öljystä ja pursota 12–15 cm pituisia taikinanauhoja suoraan öljyyn. Katkaise taikina saksilla.
  9. Paista churroja erissä 5–6 minuuttia, käännellen, kunnes ne ovat kauttaaltaan kullanruskeita.
  10. Nosta churrot talouspaperin päälle valumaan ja kierittele heti lämpiminä kanelisokerissa.
  11. Tarjoile churrot Nutellan tai suklaakastikkeen kanssa.

Perinteinen annos kuuluu niihin paikallisiin elämyksiin, jotka halutaan kokea lomalla.

Haluatko syvällisempää tietoa Espanjasta? Tilaa Olé-lehti