Kuvakaappaus El Mundon videolta (Youtube).

Asiakas sytytti baarin tuleen, koska ei saanut majoneesia – jättibrändi maksaa viulut

Elintarvikejätti Hellmann’s maksaa tulipalon aiheuttaman 20 000 euron remontin.

Sevillan maakunnassa Los Palaciosissa sijaitseva kahvila Las Postas joutui elokuussa tuhoisan tulipalon kohteeksi erikoisesta syystä: asiakas sytytti paikan tuleen, koska hänen tilaamaansa montadito-leipää ei voitu tarjoilla majoneesin kanssa.

Tapauksen jälkeen ravintola on saanut osakseen poikkeuksellista tukea niin paikallisilta asukkailta kuin kansainvälisiltä tahoilta. Elintarvikejätti Hellmann’s ilmoitti maksavansa täysimääräisesti palon aiheuttamien vahinkojen korjaukset, joiden arvioidaan nousevan noin 20 000 euroon.

Asiakas sytytti tulipalon bensalla

20. elokuuta tapahtunut välikohtaus sai alkunsa, kun noin 50-vuotias mies tilasi pienen lihasämpylän ja pyysi siihen majoneesia tai ketsuppia. Kun tarjoilija kertoi, ettei kahvilassa ollut kumpaakaan, asiakas poistui hetkeksi ja palasi pian takaisin mukanaan bensiinillä täytetty pullo. Turvakamerat tallensivat, kuinka hän kaatoi nesteen baaritiskille ja sytytti sen palamaan.

Tulipalo aiheutti huomattavat vahingot irtaimistolle, mutta henkilövahingoilta vältyttiin. Paikalla olleet nuoret ottivat miehen kiinni, kunnes kansalliskaarti (Guardia Civil) saapui paikalle. Mies sai itse palovammoja käteensä. Hän kertoi poliisille halunneensa vain ”päätyä vankilaan”. Hänet vangittiin väliaikaisesti ilman mahdollisuutta vapauteen takuita vastaan.

Solidaarisuutta ja markkinointikumppanuus

Kahvilan omistaja José Antonio Caballero kertoi, että majoneesista tuli tapahtuneen jälkeen ravintolan tunnus. Apuun riensi yksi maailman tunnetuimmista majoneesin valmistajista, Hellmann’s, jonka kanssa tehdyn sopimuksen myötä Las Postas aloittaa yhteistyön brändin kanssa ja ottaa majoneesin pysyvästi osaksi valikoimaansa.

Kuva: Instagram @hellmanns_spain

– Nyt meillä ei varmasti lopu majoneesi kesken, Caballero toteaa.

Korjaustyöt on tarkoitus aloittaa sesongin jälkeen, ja avajaisten yhteydessä listalle lisätään uusi annos, johon sisältyy majoneesi.

Pitkä historia ravintola-alalla

Caballero kuuluu perheeseen, joka on pyörittänyt ravintolatoimintaa jo kolmessa sukupolvessa. Hänen isoisänsä perusti aikoinaan La Liebre -tavernan, joka on yhä toiminnassa. Sittemmin perhe on laajentanut liiketoimintaa useisiin ravintoloihin ja catering-palveluihin Andalusian alueella.

Tulipalon jälkeen ravintolaryhmä on myös lahjoittanut osan varoista paikalliselle järjestölle Auroralle, joka tukee kehitysvammaisia ja mielenterveyden haasteista kärsiviä henkilöitä.

Las Postas jatkaa toimintaansa ja aikoo avata uudistettuna lähikuukausina – majoneesin kera.

Lisää aiheesta:

Majoneesin puute johti tulipaloon – asiakas raivostui baarissa


Lähde: El Mundo

Haluatko syvällisempää tietoa Espanjasta? Tilaa Olé-lehti