Nobu Matsuhisa valmisti tilaisuudessa tonnikalanigiriä. Kuva: Grupo Dani García

Kolme keittiöneroa, sata ravintolaa ja yksi yhteinen intohimo – Marbella hurmaa huippukokit

Maailman huippukokit kokoontuivat Marbellaan – Nobu, Izu Ani ja Dani García hurmasivat Puente Romanossa.

Maailmankuulut keittiömestarit Nobu Matsuhisa, Izu Ani ja Dani García tapasivat tällä viikolla Marbellassa järjestetyssä Culinary Icons -hyväntekeväisyystapahtumassa, joka kokosi yhteen gastronomian huiput Puente Romanon luksushotellissa. Kolmikko pyörittää yhteensä yli sataa ravintolaa ympäri maailmaa – mutta juuri Marbella on heille erityinen paikka.

Tapahtumassa valmistettiin kolmen kokin klassikkoannoksia, joissa kaikissa pääosassa oli laadukas tonnikala. Show’n erikoisuutena yleisö sai maistaa kaikki annokset samaan aikaan, kun mestarit valmistivat ne lavalla. Liput myytiin loppuun muutamassa tunnissa.

Nobu: tähdetön legenda, mutta tähti monille

Japanilainen Nobu Matsuhisa on rakentanut kansainvälisen imperiumin ilman Michelin-tähtiä – ja on silti yksi tunnetuimmista nimistä maailman keittiöissä.
– Hyvä raaka-aine, rakkaus ja intohimo – se on Nobu style”, hän kiteyttää. Marbellan Nobu-ravintola oli hänen ensimmäisensä Espanjassa, ja se juhlii tänä kesänä kahdeksatta toimintavuottaan.

Robert De Niro ja Matsuhisa Nobu-ravintolan avajaisissa.

Izu Ani: Dubai kohtaa Andalusian

Nigerialainen, Dubaissa vaikuttava Izu Ani tuo GAIA-ravintolassaan kreikkalaisvaikutteista välimerellistä keittiötä Marbellan auringon alle.
– Marbellassa saa niin hyviä tuoreita raaka-aineita, että usein tomaatti, suola ja oliiviöljy riittävät mausteeksi, hän sanoo. Ani suunnittelee uutta ravintolaa Marbellaan ja paljastaa harkitsevansa kodin ostamista alueelta.

Izu Ani on jakanut ruoanlaittovinkkejä Youtube-kanavallaan.

Dani García: inspiraationa Nobu, oma polku huipulle

Kolminkertainen Michelin-kokki Dani García ihailee Nobua avoimesti ja kertoo käyneensä tämän ravintoloissa ympäri maailmaa.
– Kymmenen vuotta sitten minulla oli jo enemmän kuin osasin unelmoida – nyt kaikki on vain plussaa, hän hymyilee. García avaa pian uuden Casa Dani -ravintolan Los Angelesissa ja laajentaa Leña Marbella -ravintolaansa.

Dani García on Espanjan tunnetuimpia kokkeja.

Yhteistä: intohimo, nöyryys ja kova työ

Kaikkia kolmea kokkia yhdistää nousu vaikeuksien kautta huipulle, rakkaus hyviin raaka-aineisiin ja nöyrä asenne:
– Kokkaamisen tarkoitus on tuottaa iloa. Ja ruoka on jaettu ilo – se voi muuttaa päivän, Izu Ani toteaa.


Lähde: Diario Sur

Haluatko syvällisempää tietoa Espanjasta? Tilaa Olé-lehti